Lakossági fórum pályázati lehetőségről!!!

Kéleshalom Község Önkormányzata a Művelődési házban 2017. június 22-én,  településrendezései fórumot követően 19 órától lakossági fórumot tart a következő témában:

 

GINOP-8.4.1/A-17 Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel                                                   

  1. A pályázat rövid bemutatása:

 

Kéleshalom polgármestere és képviselőtestülete a településen élő ingatlantulajdonosok figyelmébe ajánlja ezt a rendkívül kedvező pályázati lehetőséget.

Kamat és kezelési és egyéb költségektől mentes (0-ás) hitel    lehetőséget ad, hogy ezen ingatlanokat energiahatékonnyá tegyük, úgy, hogy a beruházásokhoz nem szükséges anyagi forrásokat biztosítani, a létrejött megtakarításból lehet a havi törlesztőrészleteket biztosítani, igy elérhető, hogy a beruházás O Ft-ba kerüljön, vagy akár már indulástól bevételt termeljen! Az ingatlanok értéknövekedése a beruházás után azonnal megtörténik.

 

A kamatmentes hitelösszeg ingatlanonként 2-10 millió forint közötti lehet

amit akár 20 éves futamidőre lehet felvenni, 10% önerő biztosításával, az alábbi energiahatékonysági felújításokra:

 

  • Hőszigetelés, födémszigetelés
  • Nyílászárók cseréje, redőnyök cseréje, beépítése
  • Fűtési rendszer korszerűsítése – kondenzációs gázkazánok, pellet- faapríték, faelgázosító kazánok beépítése, radiátorok, fűtéscsövek cseréje, kéményépítés felújítás,
  • ledes világítási rendszerek beépítése,
  • napelemes rendszerek telepítése, napkollektorok telepítése,
  • hőszivattyú rendszerek kiépítése (hűt-fűt napelemmel kombinálva akár ingyenes költséggel)

A részterületek közül minimum egy vagy ezen felül bármennyi választható – maximum 10 millió forint értékig!

 

  1. A támogatott hitellehetőségen való részvétel:

 

Amennyiben felkeltette érdeklődését a lehetőség, a kivitelező cég teljes körűen előkészíti a pályázatok hitelkérelmet, mellékleteket, energetikai tanúsítványokat, árajánlatokat, nyilatkozatokat, végig menedzseli a beruházást és a hitelintézettel a pénzügyi lebonyolítást, a munkálatokért és a beépített eszközökért a garanciális feltételeket biztosítja.

 

A teljes költségvetés 90%-át pályázati forrásból támogatott kamatmentes hitelből, a maradék 10%-ot lakossági önerőből kell teljesíteni. Az önerőbe beszámíthatok az előkészítés költségei, és úgy állítjuk össze a beruházást, hogy a megtakarítás fedezze a havi törlesztőrészlet összegét!!

 

  1. A pályázat előkészítése:

 

Ha szeretne a pályázaton részt venni, kérem az Önkormányzatnál kihelyezett  szándéknyilatkozat aláírásával jelezze részvételi szándékát, és egy előzetes hitelbírálati kérdőívet kitöltve előbíráljuk a részvételi jogosultságot és személyesen egyeztetésen összeállítjuk az ingatlanon fejlesztendő beruházás elemeit.