VP6-7.4.2.2-26 Művelődési ház bővítése, átalakítása

„Művelődési ház, könyvtár épület bővítése”

Projektazonosító: VP6-7.2.1-7.4.1.1-16

Támogatás mértéke: 95 %

Megvalósítás vége: 2018.09.30.

A projekt célja Átalakításra kerül az épület. Beszerzésre kerül 4 db számítógép. és 1 db multifunkciós nyomtató. Berendezésre kerül a kibővített könyvtár épület különböző bútorokkal, berendezési tárgyakkal.

 

A projekt tartalma:

A könyvtár nyugati falának kibontásával, a könyvtár helyisége megduplázódik, az épület egységesebbé válik.

A művelődési ház nagytereméből a szabadba nyíló kihasználatlan előteret megosztjuk. A nagyobb fele raktárként funkcionál, míg a kisebb megmarad kijáratnak. A kazánház bejárata emiatt az egyik külső ablak helyére kerül.

A könyvtár épület hőszigetelése is elengedhetetlen.

A nyílászárók korszerű, háromrétegű hőszigetelt üvegezéses szerkezettel ellátott műanyag szerkezetű, barna színű nyílászárókra cseréljük.

Eszközbeszerzés:

A könyvtár kibővítésével keletkezett teret megfelelő bútorzattal kívánjuk ellátni. Számítógépasztalok, székek, könyvespolcok és zárható szekrények kerülnek beszerzésre. A számítógép állomásokat is bővítjük, hogy megfeleljünk az e-Magyarország Pont feltételeinek és az igényeknek megfelelően több lakost tudjunk internethez juttatni. Ennek céljából 4 db munkaállomást és 1 db nagy teljesítményű Multifunkciós nyomtató.

 

A projekt várható eredménye: Az autóbusszal történő közlekedés alap működéséhez szükséges feltételek fejlesztése buszöblök, megállóhelyek, fordulók kialakításával és felújításával. Továbbá a kerékpárosok érdekeit is védve meglévő buszmegállóhoz kerékpártároló kihelyezése, mely biztosítja a biztonságos és védett helyen történő kerékpártárolást hosszabb időre is.